lördag 11 mars 2017

Den socialistiska Vatikanstaten


Kanslern för Vatikanens vetenskapsakademi heter Marcelo Sanchez Sorondo och är argentinsk biskop. I samband med en konferens om tillståndet i världen har han nyligen gjort en del häpnadsväckande uttalanden om den globala uppvärmningen som förbigåtts med tystnad i pressen. Kanske har man gjort det av hänsyn till alla katoliker i världen, men Skeppsgossen tycker inte att man ska visa religiösa hänsyn i det här fallet. Särskilt inte som den kommunistiske påven själv har yrat i mitran om hotet från klimatförändringarna och har utsett den rabiata och anti-kapitalistiska Naomi Klein till någon sorts konsult.

Ämnet för en konferens inom vetenskapsakademin tycks ha varit “Biologisk utrotning”. Enligt  biskop Sanchez Sorondo har fattiga länder varit tvungna att sälja ut sina skogar för att kunna överleva och använda förlegad teknik i jordbruket. Lösningen på problemen ligger enligt samme biskop i användning av “ren energi, nya jordbruksmetoder och nya små och smarta städer”.

Om detta är kanske inte så mycket annat att säga att än att påvestolen anammat alarmisternas skrämseltaktik och anslutit sig till den nya världsordningen. Men vad ska man säga om ett annat påstående, nämligen att jorden nu förlorar arter ca1000 gånger fortare än någonsin i historien och att så många som en fjärdeldel  av dem kan vara försvunna redan mot slutet av vårt århundrade?

Sådana uttalanden får osökt Skeppsgossen att erinra sig det klassiska citatet: "Halvt vansinnig och omgiven av dåliga rådgivare, kan jag endast beklaga Erik XIV:s olyckliga öde". Fast här handlar det ju om självaste påvestolen. 

Till saken hör att en av de inbjudna till den här konferensen var ingen mindre den människofientlige Paul R. Ehrlich, som 1968 skrev om den kommande befolkningsexplosionen. I boken påstod han att miljoner människor skulle svälta ihjäl under 1970-talet, att Indien var dödsdömt och att det inte skulle finnas något England år 2000. Att han nu funnit ett nytt forum i Vatikanen beror med all säkerhet på att han också försvarat massteriliseringar, könsbetingade aborter och barnamord. 
   
Världens ekonomiska tillväxt, som ju till stor del beror på vår användning av fossila bränslen, är enligt Vatikanen en styggelse, eftersom den leder till de klimatförändringar som hotar mänskligheten. Och det största ansvaret för dessa vilar på världens rika nationer, enligt konferensens slutdokument. “De fattigaste har inte tillgång till fossila bränslen”, heter det.Tydligen bör de heller inte få tillgång till fossil energi så att inte de också blir fiender till mångfalden. Vind-  och solkraft ska det vara.

Kostnaden för att lösa den värsta fattigdomen i världen uppskattar Vatikanen till ca 175 miljarder dollar. Efter vad Skeppsgossen förstår är det en struntsumma i Vatikanens superhemliga budget men självfallet är det förmätet att begära att den ofantligt rika katolska kyrkan ska bära hela kostnaden.

Världen kan nog klara sig bra i fortsättningen också utan både socialism och påvliga bidrag -  men definitivt inte utan fossila bränslen.   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar