tisdag 9 januari 2018

Sköldpaddor och feminister

Snart finns det bara honor av oss havssköldpaddor

Nu får vi veta att hos gröna havssköldpaddor är det inte kromosomer utan vattentemperaturen utanför ägget som bestämmer om det ska kläckas en hane eller en hona. Det är av allt att döma unikt i djurvärlden. Denna upptäckt måste vara en våt dröm för varje feminist som ju vill se en värld utan män. Och vänta – det blir ännu bättre. På grund av den globala uppvärmningen är havsvattnet nu så varmt att det på en del håll föds nästan bara honor. Så inom några årtionden kommer det kanske inte att finnas några hanar alls... Feministsköldpaddornas idealsamhälle håller på att förverkligas.  
Tro nu inte att detta är en skröna. Det handlar om seriös forskning med kontrollerade experiment och exakt graderade termometrar: 29,3 grader är idealtemperaturen för att sköldpaddsäggen ska ge lika många herrar som damer, men bara några grader under detta värde resulterar kläckningen i enbart herrar och på motsvarande sätt kläcks bara damer då temperaturen överstiger 29,3 grader.
Skeppsgossen tycker att denna rapport bör ligga till grund för fortsatt genusforskning hos alla djurarter. En några grader  varmare värld som alarmisterna fruktar kan ju kanske föra det goda med sig att inte bara öknen blomstrar utan att det även föds fler feminister och att vi män med tiden blir alldeles överflödiga.  Kanske kan Monsanto som ju är duktiga på genmanipulation blanda till en ny sorts värmekänslig kromosomuppsättning?
Fler flickor än pojkar i varmare vatten

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar