fredag 26 januari 2018

Klimathycklarna


Klimathyckleri är ingalunda något nytt, det ser Skeppsgossen dagliga bevis på. Inte minst ”kändisarna” här ombord på Narrskeppet uppmanar vanligt folk att cykla till jobbet, äta grönsaker och en massa andra galenskaper, medan de själva flyger i privatjet och festar på den möraste oxfilé (just nu gör de det i stor stil i Davos i Schweiz).
Därför är det inte ett dyft förvånande att Tyskland – den argaste kritikern av Trumps beslut att lämna Parisöverenskommelsen – nu förklarat att man måste överge klimatmålen för 2020. Dessa innebar främst att landet skulle skära ner utsläppen av växthusgaser med 40 procent före detta årtal. En viktig orsak till att man inte kan göra det, sägs nu vara den kraftiga ekonomiska tillväxten.  
Miljöministeriet sade att detta kommer att bli rena katastrofen för landets trovärdighet och internationella rykte som en ledarnation på klimatområdet. Tidigare hette det Parisöverenskommelsen var ett viktigt första steg mot jordens räddning, men nu måste Tyskland alltså ompröva sin idiotiska gröna satsning till förmån för den ekonomiska utvecklingen. Det är som alltid långt mellan ord och handling inom EU. 

Medan man skryter om att Kina nu är ledande inom solenergin sägs inte mycket om alla de 100-tals nya kolkraftverk som byggts eller ska byggas i Kina, Indien och andra s.k. utvecklingsländer. Mellan 2014 och 2017 lånade den internationella bankvärlden ut 630 miljarder USD till 120 företag som planerar att bygga nya kolkraftverk runtom i världen, detta enligt siffror som tagits fram av bland andra Jordens vänner och Rädda regnskogen.

Det är som en annan bloggare skriver en minst sagt besynnerlig strategi att stänga väl fungerande kärnkraftverk för att gynna den globala ekonomiska tillväxten samtidigt som man satsar på kolkraft. ”Gör som jag säger men bry dig inte om vad jag egentligen gör!”

Politikerna fortsätter att slösa med andra människors pengar för att framstå som välgörare och framsynta, medan aktivisterna fortsätter att gapa i högan sky och kalla sina kritiker för "förnekare", eftersom det är på det viset de själva rättfärdigar sina handlingar. Vi lever inte i en förnuftig värld utan i en värld uppfylld av egoism och självgodhet. Tyvärr går det inte att bekämpa dumhet med förnuft, utan förr eller senare måste hela Narrskeppet borras i sank.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar