måndag 27 februari 2017

Häxor mobiliserar mot Trump

Amerikanska häxor i arbete

Ibland undrar Skeppsgossen över i vilket århundrade han lever. Jag inbillade mig att vi upplysta 2000-talare i alla fall kommit förbi det utvecklingsstadium då vi inte längre trodde på svartkonst och häxor, men så är tydligen inte fallet.

Med start vid midnatt den 24 februari och en gång varje månad framöver till 19 augusti kommer nämligen ett gäng självutnämnda amerikanska “häxor” att framkalla förbannelser över Donald Trump tills han förlorat presidentskapet. Inte nog med det – även de som arbetar för honom och de som röstat på honom får räkna med att drabbas av deras förbannelse.

I besvärjelserna ingår bl.a. en "ful" bild av Trump, tarotkort, en orange ljusstump, en spik, vatten, salt, en fjäder och ett askfat. På häxgruppens hemsida sägs att det inte spelar så stor roll vilka attiraljer man använder, det viktiga är att alla häxor i hela världen uttalar förbannelserna samtidigt så att kraften koncentreras. Besvärjelsernas höjdpunkt sägs vara när man blåser ut lågan på ljusstumpen och för sin inre syn ser Trump lösas upp och förvandlas till aska...
Om detta vore ett studentikost skämt kunde man väl bara skratta åt det, men tydligen tar de moderna ”häxorna” jippot på lika stort allvar som de stridbara feminister och rödstrumpor som protesterar på gator och torg. En liten tröst i sammanhanget kan det möjligen vara att kristna grupper lovat be för Trump vid samma tider för att välsigna honom och därmed ta udden av förbannelserna.

Som sagt – i vilket århundrade lever vi? 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar