fredag 10 februari 2017

Dags att sätta punkt för den barnsliga klimatdebatten?

New York under den kommande istiden?

"Det tycks som om varje gång vi får höra något positivt om mänskligheten så träder det fram någon 'vetenskaplig expert' som upplyser oss om att vi håller på att förstöra vår planet på sätt som får till och med isbjörnarna att hyperventilera."
Det skriver Larry Bell i ett inlägg på CFACT (se nedan).
Men egentligen är ju detta med klimatförändringar och katastrofhot gammal skåpmat. Fast förr i tiden pratade "experterna" mest om den kommande istiden.  Forskarna varnade för avskogningen som påstods leda till att alltför mycket solljus skulle reflekteras tillbaka ut i rymden så att jordytan avkyldes.
Det var en teori som inte tog minsta hänsyn till att den ökade mängden koldioxid I atmosfären ledde till en snabbare tillväxt av både träd och gröda. Men sådana fakta ignorerades av olyckskorparna som i stället fokuserade på lösa antaganden som att "den femte istiden är på väg".
Redan 1923 skrev en amerikansk dagstidning: "Forskare säger att den arktiska isen kommer att radera ut Kanada". Sedan var det dags för de rykande skorstenarna som skickade ut partiklar som skulle stänga ute en massa solljus. "1985 kommer luftföroreningarna att ha minskat mängden solljus som når ned till jorden med hälften" skrev Life Magazine 1970.
 
Och nu stod den kommande istiden redan utanför dörren. 1973 varnade Science Digest: "Idag har vi inte det trygga avståndet på tiotusentals år för att förbereda oss inför nästa istid". När den stora infrysningen börjar är det för sent. Det skulle räcka med ett par tre grader kallare för att utplåna vår civilisation.
Hur vi än vänder på steken - varmare eller kallare - står vi där med rumpan bar. Argumenten för det ena eller det andra är desamma. Skeppsgossen har uppriktigt sagt börjat tröttna på det barnsliga "klimattjafset". Jag tycker att det är skamligt av vuxna professorer och forskare att ställa upp i alla dessa meningslösa debatter och ägna så mycket tid och resurser åt att diskutera vad som är rätt och vad som är fel. Varför inte erkänna som det är - åt klimatet kan vi inget göra och därmed sätta punkt för klimatdebatten en gång för alla?
Från <http://www.cfact.org/2017/02/09/climate-doomsayers-cant-get-it-right/
New York om det blir för varmt...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar