fredag 17 februari 2017

Al Gore: Värmeindex kan stoppa framtidens hajj

Kan bli för hett för de troende...
I Atlanta anordnades nyligen en konferens med temat klimat och hälsa. Och vem stod där och orerade om inte självaste Al Gore. Som vanligt bredde han på ordentligt. Det mesta kan betecknas gammalt tugg men han presenterade också en nyhet som någon i hans stab vaskat fram: Världens heligaste platser är hotade av ett allt högre värmeindex!

Värmeindex är ett mått på temperatur och luftfuktighet i kombination som väl inte använts i klimatdebatten så ofta. Tydligen har Gore inte heller intresserat sig för ämnet tidigare, men efter alla misslyckade förutsägelser och det avslöjade forskningsfusket gäller det för honom att hitta nya infallsvinklar som kan styrka hans kokande framtidsscenario.
"I vissa områden i Mellanöstern och Nordafrika", säger han, "kommer det att finnas platser som inte längre kan bebos av människor. I denna zon finns de heliga städerna Mecka och Medina. I Iran har värmeindex vid ett par tillfällen varit så högt som 73,8 grader C. Ingen människa kan överleva mer än ett par timmar utomhus under sådana förhållanden."
Men som alltid finns det en lösning. Om vi lyssnar på Al Gore och samarbetar över gränserna så kan vi fortfarande hejda klimatförändringarna. Till mångas förvåning höll han tyst med all kritik av president Trump och sade inte heller något om  isbjörnarnas hälsotillstånd. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar