tisdag 14 november 2017

Trumps första år: En seger för förnuft och frihet




En man som stått vid sitt ord.

Donald Trump har blivit smutskastad som få amerikanska presidenter före honom, både i hemlandet och i utlandet. Inte minst svenska media har ju nästan varje dag nedvärderat honom – ofta som ett sätt att rikta fokus från de inhemska problemen. Men många med Skeppsgossen betraktar honom som en räddare av inte bara den amerikanska demokratin utan också av friheten i hela världen. En av dem är Rupert Darwall, ekonom och journalist, som nyligen utkommit med boken ”Green Tyranny”, där han avslöjar de totalitära rötterna till klimatkomplexet.

Bortser man från skitsnacket om Trumps person och politiska inställning i stort så anser Darwall att han genom att bryta Parisöverenskommelsen satte stopp för FN:s och EU:s planer att upprätta ett globalt världsstyre med hjälp av skrämselpropaganda om klimatförändringarna. I USA återställde han många amerikaners tilltro till det republikanska partiet som en röst för arbetarna och medelklassen.

I fråga om klimatpropagandan är Darwall särskilt kritisk till Sverige och Tyskland. Pratet om “surt regn” och “en nukleär vinter” ser han som tidiga angrepp på friheten med hjälp av klimathotet. I båda fallen var en kritisk faktor den vetenskapliga korruptionen hos politiserade vetenskapsmän.

”Sveriges och Tysklands bidrag är komplexa men fascinerande”, skriver han. ”Egentligen handlade det om två radikalt motsatta åsikter – den politiska teorin om en global uppvärmning hade sitt ursprung i Sverige som ett redskap för att sälja in kärnkraften. Propagandan för vind- och solkraft som medel att bekämpa den globala uppvärmningen startade i Tyskland, där de gröna blivit en politisk maktfaktor tack vare en allmän opinion mot kärnkraft”.

Men snart slogs påsarna ihop och ”evangeliet” spreds över världen. Ledande stat i USA är förstås Kalifornien, som enligt Darwall karakteriseras av ”tysk energipolitik, fransk arbetsmarknadsreglering, italienskt underskott i de offentliga finanserna och superhöga skandinaviska levnadsomkostnader”.

Sverige är viktigt i andra avseenden än sin skrytsamma lansering av usel politik baserad på tveksam vetenskap, menar Rupert Darwall. Han kallar landet ett extremt exempel på socialdemokrati. Det “sociala” dränker “demokratin” och avvikande åsikter kvävs. Alltså det fenomen som brukar kallas ”tystnadsspiralen”.

Efter över ett år som president har Donald Trump enligt media ”lagt nationen i ruiner”. Verkligheten talar dock ett helt annat språk. Förtroendet hos konsumenterna har nått sin högsta nivå på 17 år. Över en miljon jobb har skapats. Börsen har gått upp nästan lika mycket som på Kennedys tid och 10-tusentals federala bestämmelser från Obamas tid har skrotats.
  
När det gäller immigrationsfrågorna har Donald Trump sett till att ansvariga myndigheter och tullväsendet fått mer resurser, han har underlättat för deportation och beordrat justitiedepartementet att dra in bidragen till s.k. fristäder. Ett resultat av den nya politiken är att den illegala immigrationen från söder minskat till samma nivå som för 45 år sedan.

Utrikespolitiskt har han med hjälp av Kina skördat stora framgångar, inte minst i det spända läget i förhållandet till Nordkorea. Han bidrog till segern över IS genom att fälla superbomben “Mother Of All Bombs" över deras sista fästen och han drog sig ur den vansinniga och meningslösa Parisöverenskommelsen.

Det här är bara några exempel på vad Donald Trump har uträttat under sitt första år som president. Det var kanske inte alla som trodde att han skulle orka fatta alla dessa och ofta svåra beslut, men trots det högljudda motståndet från ”liberalerna” framstår han idag som en man som stått vid sina löften och det är sannerligen ovanligt inom  politikerskrået.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar