tisdag 28 november 2017

Första människan i rymden - ovanför vår platta jord?

"Mad Mike Hughes" och hans hembyggda ångraket.
Har du hört talas om en utmärkelse som heter The Darwin Award?
Den delas ut till personer som tar livet av sig genom en dumdristighet utan motstycke. Deras bevisade dumhet kan ses som en garanti för att den genomsnittliga IQ:n hos mänskligheten har höjts något och därmed förbättrat människosläktets chanser i Darwins kamp för överlevnad.

I dagens värld är det inte svårt att hitta lämpliga kandidater. Nu senast har 61-årige limousinchauffören "Mad" Mike Hughes kvalificerat sig för en kommande utmärkelse om han genomför den ”rymdresa” i egenbyggd raket som han planerar under denna vecka. Syftet med färden är att bevisa att jorden är platt!

Raketen är ångdriven enligt det recept som en annan mottagare av priset använde sig av, nämligen Evel Knievel. Han inbillade sig att hans raket skulle kunna flyga honom över Snake River Canyon i Idaho 1974 med känt resultat. I sanningens namn bör det dock tilläggas att stuntmannen Eddie Braun lyckades segla över kanjonen 2016 med hjälp av en raket tillverkad efter Knievels ritningar.

Tillbaka till Mike Hughes. “Jorden-är-platt”-sällskapet har ställt upp som sponsor, något som gav raketmannen vad man väl kan beteckna som ett högre syfte med sin rymdfärd än att bara bevisa att vem som helst kan bygga sin egen rymdfarkost. Nu hör det till saken att även om gör-det-självaren kommer upp i luften så lär ångan ta slut innan han är så högt uppe att han kan se jordens rundning, men det är ju en oviktig detalj i sammanhanget.

Herr Hughes bor i Mojaveöknen längs legendariska Route 66. För uppskjutningen från sin mobila ramp tänkte han fara en bra bit bort från all bebyggelse men de federala myndigheterna ville inte ge sitt tillstånd och därför måste han skjuta upp starten tills han kan parkera på privat mark. Dessutom behagade en av motorerna strejka vid testkörningen.
Men idag, tisdagen 28 november, planerar Mike Hughes att ge sig upp en halv kilometer eller så i ”rymden”. Om färden blir av och han kommer levande tillbaka till terra firma, tänker han upprepa äventyret och nå så hög höjd att han kan ta fotografier som bevisar att jorden inte är rund utan en platt skiva, omgiven av isvallar som hindrar oceanerna att rinna över kanterna.
   
Som de flesta narrar är den här raketmannen övertygad om att NASA och andra raketbyggare aldrig lyckats få upp en människa i rymden utan bara fejkat månlandning och annat. Hughes är enligt honom själv den ende som flugit i en raket, medan astronauterna bara var skådespelare framför en skärm. I en tv-intervju sade han att John Glenn och Neil Armstrong var frimurare och Illuminati, vilket förklarar hela komplotten.


Skeppsgossen lovar att hålla sina läsare informerade om utvecklingen. Under tiden kan du titta på ett klipp på Youtube från 2014. Det visar en tidigare raketflygning som slutade med att Mike Hughes störtade och skadades rätt illa. Men skam den som ger sig – ”och vi ska alla dö en gång” som han så klokt konstaterat. 

  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar