onsdag 31 maj 2017

Nytt grundämne upptäckt: Governmentium (Gv)

Governmentium (Gv) har ännu inte fått sitt nummer i det periodiska systemet.



Av Alarik Vittfarne har jag fått nyheten om en dramatisk upptäckt som gjorts av en grupp forskare under ledning av professor William DeBuvitz vid Rutgers State University i New Jersey. Det handlar om ett tidigare okänt grundämne som fått namnet Governmentium och har en rad märkliga egenskaper.

Det nya grundämnet har en neutron, 25 sekundära neutroner, 88 assisterande neutroner och 198 sekundära assisterande neutroner, vilket ger atomvikten 312, tyngst av alla ämnen. Dessa 312 partiklar hålls samman av krafter som kallas muppar, vilka omges av stora mängder lefton-lika partiklar kallade peoner.

Eftersom Governmentium inte har några elektroner eller protoner är det inert. Dock kan det detekteras genom att det bromsar varje process det kommer i kontakt med. En liten mängd Governmentium kan få en reaktion, som normalt sker på mindre än en sekund, att ta mellan fyra dagar och fyra år att fullborda.

Governmentium har en halveringstid på 3 - 6 år. Det bryts inte ned utan undergår istället en omorganisation i vilken en del av de sekundära och assisterande neutronerna byter plats. Faktiskt kommer atomvikten av Governmentium att öka med tiden, eftersom varje omorganisation omvandlar muppar till neutroner och bildar isodoper.

Denna uppgradering av mupparna har övertygat flera forskare om att Governmentium bildas närhelst mupparna når en kritisk koncentration. Detta hypotetiska tillstånd benämns "det kritiska träsket".

Med pengar som katalysator ombildas Governmentium till Administratium, ett ämne som strålar ut lika mycket energi som Governmentium, eftersom det har hälften så många peoner men två gånger så många muppar. Alla pengar förbrukas i processen utan att några biprodukter uppstår. Administratium tenderar att koncentreras till särskilda ställen såsom offentliga myndigheter, stora koncerner och universitet. Vanligen finner man det i de nyaste, ståtligaste och bäst underhållna byggnaderna.

Forskarna poängterar att Administratium är toxiskt vid alla koncentrationer. Det kan lätt spoliera en produktiv process, om det tillåts ansamla sig. Allvarliga försök pågår för att finna ut hur Administratium skall kunna kontrolleras, så att oåterkallelig skada kan förhindras, men resultaten har hittills inte varit lovande.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar