onsdag 14 december 2016

Nu seglar vi igen!

Hieronymus Bosch målade Narrskeppet i slutet av 1400-talet

För en tid sedan meddelade Skeppsgossen att han med ålderns rätt beslutat att klättra ner från utkiken och avsluta sin rapportering från narrarnas värld. En viss "utbrändhet" hade inverkan på beslutet - har man avgett mer eller mindre regelbundna rapporter under fem års tid, är det lätt att uppleva en viss desperation när man ser att inget egentligen har förändrats till det bättre. Narrarnas dårskap är oförändrad.

Ett annat skäl till att jag gick i land var att jag såg hur alltfler råttor lämnade Narrskeppet som ett resultat av bland annat Brexit, den urvattnade Parisöverenskommelsen och inte minst valet av "tvivlaren" Donald Trump till presidentposten i USA. Etablissemanget har fått sig några hårda törnar och Narrskeppet har tagit in lite för mycket vatten för att passagerarna ska trivas.

Därför har Leonard DiCaprio, Georg Soros och Al Gore grävt djupt i fickorna och skramlat ihop till ett nytt Narrskepp som naturligtvis döpts till Narrskeppet II. Det ser i princip ut som det gamla men är kanske lite luxuösare. När man mönstrade på en ny besättning kunde Skeppsgossen trots allmän skröplighet inte låta bli att anmäla sitt intresse, påhejad av gamla vänner och kommentatorer.

Nu lägger Narrskeppet II ut vilken dag som helst. Jag sitter på min vanliga plats i utkiken och räknar in alla de narrar som inte kommit ombord än utan driver omkring och ställer till jävelskap på torra land.  

1 kommentar:

  1. Vi ser fram emot dina rapporter med stort intresse och ett brett smil.

    SvaraRadera