onsdag 14 december 2016

Går barfota för att rädda klimatet

Knappt har Skeppsgossen klättrat upp i utkiken förrän han med sin örnblick ser en man traska längs landsvägarna i det stora landet i väster. Snart nog får jag veta att mannen heter Mark Baumer och är en känd klimataktivist.

Denne Mark Baumer tycker att det är hög tid att NÅGON protesterar mot de HEMSKA klimatförändringarna (man kan ju undra i vilken grotta han bott i de senaste 15 åren). Därför har han bestämt sig för att fotvandra från hemstaten Rhode Island tvärsöver Amerika. BARFOTA.

Nu ska det genast sägas att det inte är första gången mr Baumer är ute på en långpromenad "för klimatet". Men förra gången han gjorde det hade han skor på fötterna. Vad han hoppas uppnå nu är att få in pengar till en miljögrupp som kallas FANG och är emot naturgasutvinningen i Rhode Island. Hittills lär han skramlat ihop lite mer än 3000 dollar.

Baumer är en modig man, det måste erkännas, för han promenerar på de stora landsvägarna och struntar i trafiken. De enda han väjer för är långtradarna "för de är så stora och tunga att de kan göra mos av en". Vegan är han också och när han inte kan plocka något på fälten måste han ibland inhandla en burk gröna bönor eller majs på någon bensinstation. Då mår han dåligt.

Människor har hela tiden erbjudit honom skor, "så många att jag kunnat fylla tre säckar". Han har för övrigt varit ute på vägarna i tre månader nu och säger sig inte känna av några fotproblem. Det finns till och med bilder av hans fotsulor på Facebook om någon är intresserad.

Nog är det väl beundransvärt att en person är villig att offra så mycket bekvämlighet för KLIMATET. Hur idiotiskt upplägget än är så känner sig Mark Baumer nyttig, och Skeppsgossen hoppas att denne idealist inte fryser tårna av sig eller - ve och fasa! - trampar på en glasbit eller en spik. För övrigt väntar vi nu att också svenska miljövänner ska ge upp lite av vardagskomforten och börja traska barfota, åtminstone i riksdagshuset. Vem vet, kanske behövs det inte mer än så för att hejda klimatförändringarna?
  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar