onsdag 21 december 2016

Göms Atlantis under isen i Antarktis?

Är detta porten till Hitlers hemliga grotta och det sjunkna Atlantis?
Sagan om det sjunkna Atlantis fortsätter att fascinera vår tids konspirationsteoretiker. Många av dessa dväljs ombord på Narrskeppet, i en särskild avdelning där de studerar gamla skrifter i sitt sökande efter bevis för att ingenting är vad det synes vara eller har varit. Vi kallar deras tillhåll för von Däniken-salongen.
Tillbaka till Antarktis. Redan 1513, långt innan Antarktis upptäcktes, ritade turkarna en karta som sägs märka ut en hemlig stad under ismassorna. Ännu ett mysterium var att kustlinjen i söder stämde med NASA:s kartor. Det löstes emellertid när en klarsynt person upptäckte att om man vred kartan ett kvarts varv så visade den Argentinas kust…
Det som fått igång Atlantis-spekulationerna just nu är ett antal foton som NASA publicerat och som antyder någon sorts bebyggelse under isen. Bilder på Google Earth ser ut att visa en pyramid som sticker upp – alltså måste det en gång ha bott människor i området, menar de troende. Människor som i likhet med egypterna och maya gillade att bygga pyramider.
I väntan på en mini-istid är ju sådana här indikationer extra spännande och nu har man letat fram ryktet om en video också. Den uppges ha tagits av ett tv-team från Kalifornien som försvann i isen 2002. Det tråkiga är bara att den inte får offentliggöras eftersom den enligt vännerna i von Däniken-salongen visar en väldig grotta tre kilometer under isen – och vad den innehåller är en hemlighet som det amerikanska försvarsdepartementet vill behålla för sig själv.
Grottan måste I alla fall ha gått att nå med hjälp av ubåt, för det var till den som Hitler och andra försvunna nazipampar flydde vid krigsslutet för att vidarebefordras till Argentina, säger de som tror. Enligt andra utgör den ingången till den ihåliga jord som bland andra teosofen Helena Blavatsky trodde på – inne i jorden levde perfekta jättar som motsvarade nazisternas idealmänniskor...
Det är som framgår av dessa smakprov ingen hejd på de galenskaper som avhandlas i von Däniken-salongen och uppifrån utkiken spanar Skeppsgossen förtvivlat efter både kvardröjande nazister, sjöjungfrur och jättebläckfiskar. När Narrskeppet kommer i närheten av Antarktis lovar jag att meddela eventuella fynd av det ena eller det andra.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar