måndag 23 juli 2018

Hög tid att tömma de gröna energiträsken



Bloggaren Viv Forbes i Australien har inspirerats av Donald Trump när han nyligen skrev ett inlägg om landets vansinniga energipolitik. “Tid att tömma energiträsket” är rubriken på hans inlägg som tyvärr har relevans i en rad andra länder också.

“Träsket innehåller subventionerade solceller som i bästa fall producerar ström i sex timmar under soliga dagar. Träsket förfulas av hela regementen av vindturbiner som ofta står stilla men som ibland snurrar vilt. För att media ska glömma eländet laddar stora dieselgeneratorer ett jättebatteri som pumpar upp vatten till en damm och sedan låter vattnet rinna ner igen. En soptipp med idel döda litiumbatterier göms i en ravin och hela träsket är inhägnat och försett med låsta gröna grindar.”

Soliga dagar kommer akademiker med datormodeller, evangelister från gröna media och andra högdjur på besök, skriver Viv Forbes, alltmedan ”spekulativa hajar patrullerar träsket och slukar varje smula som luktar subventioner”.

Hur hamnade vi  i detta energiträsk? Och hur ska vi komma ur det?

Roten till problemet är FN:s alla avtal och överenskommelser från Kyoto till Paris. När vi skrotat dem och alla de gröna energimålen och certifikaten och när vi bojkottat IPCC med sina evigt återkommande konferenser  kan vi gå vidare mot en förnuftig värld.

Sedan är det dags att ta itu med alla politiker och deras handgångna medhjälpare. Låt dem fortsätta med vind, sol, geotermisk energi, vågkraft och vad det nu är de älskar så högt och rent – men se till att de får bekosta alla sina upptåg själva och belasta inte vanliga konsumenters elräkningar  med dem.  

”Låt oss få en elmarknad med konkurrens på lika villkor och med långtidskontrakt där leverantörerna förbinder sig att leverera elström till överenskomna priser.  Decentralisera besluten. Politikerna ska inte tillåtas backa upp förlorare. Testa energiteorier i praktiken och objektivt genom att låta gröna stater bli genomgröna med hjälp av intermittent energi, medan andra satsar på svart ‘fossilt solsken’...”

Läs gärna hela artikeln på


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar