tisdag 3 juli 2018

30 års klimatlögner


Det har nu gått över 30 år sedan “forskarna” började skrämma oss med sina haranger om den globala uppvärmningen och kopplingen till CO2 och fossila bränslen.  För säkerhets skull fyllde andra på med hotet om befolkningstillväxten, oljekällornas sista andetag och en kommande istid. När Skeppsgossen summerar alla dessa hot mot vår moderna tillvaro kan han bara dra slutsatsen att mänskligheten uppenbarligen behöver ett damoklessvärd hängande över sig för att vara till freds. 

Idag har vi många och starka bevis för att de dystra profetiorna var rakt igenom grundade på lögner. Ökande CO2 i atmosfären har lett till en grönare värld med större skördar (årets majsskörd i USA lär slå rekord). Det betyder i sin tur att mänskligheten kanske aldrig någonsin tidigare haft så mycket att äta och mått så bra som nu.   
Likafullt fortsätter anhängarna av klimatkulten att varna oss för den kommande katastrofen. För 30 år sedan hette det att den globala temperaturen skulle öka med hela 6 grader och helsteka oss som spädgrisar. Idag kan vi konstatera att uppvärmningen utgör någon enda grad och ser ut att stanna där. Som ett resultat av detta fylls våra kornbodar.
Vi skulle dränkas också när haven steg med jag minns inte hur många meter. Stilla havets atollriken skulle läggas under vatten, Florida likaså, och till och med storstäder som New York, Los Angeles och Kristianstad var hotade. 
Av denna vante på sex meter blev det dock bara en tumme på ett par millimeter om året… 
“Havsnivåhöjningen under perioden ~1925–1960 är lika stor som den som mätts upp under de senaste årtiondena”, konstaterar klimatologen  Judith Curry. “Utsläppen från våra aktiviteter ökade mest efter 1950 så vi kan inte anklagas för att ha orsakat stigande hav under 1900-talet och inte heller den havsnivåhöjning som skedde under 1800-talet och i slutet av 1700-talet.”
Al Gore och många andra har tjänat storkovan på alla dessa klimatlögner och  fått med sig den kommunistiska miljörörelsen i korståget mot det progressiva samhället. Tack och lov slipper vi nu se och höra järnvägsingenjören Rajendra Pachauri orera om den förestående katastrofen, och tystnat  har också professor Peter Wadhams som en gång hävdade att isen i Arktis skulle smälta under de närmaste fyra åren (idag är utbredningen rekordstor).
En av de värsta olyckskorparna var dock brittiske premiärministern Gordon Brown som år 2009 påstod att vi hade 50 dagar på oss att rädda världen från överhettning. Men, som någon har skrivit, femtio dagar, sex månader och åtta år senare fortsätter jorden att snurra som förut och har inte blivit varmare på hundra år.
Donald Trump fick icke oväntat klä skott för att han genomskådat de rödgröna liberalernas verkliga syfte – att införa en nykommunistisk klimatdiktatur. En röst på Trump var liktydig med en röst på en klimatkatastrof, hette det före valet.
Och efter valet blev brösttonerna i media ännu djupare. Någon skrev då på fullt allvar:  ”Vi löper risk att lämna de stabila klimatförhållanden som utgjort basen för vår civilisation i tusentals år och kastas ut i det okända...” Tänk att enda person - även om han är president för en av världens största nationer -  förväntas kunna ställa till så mycket elände!
Skeppsgossen har med intresse tagit del av vad den redan nämnda och kloka klimatforskaren Judith Curry sade då hon vittnade inför ett senatsutskott. Hon sade rent ut att klimatlögnerna lett till att hela forskarvärlden förlorat sin trovärdighet. ”Det är objektivitet och hederlighet som har gett vetenskapen dess privilegierade plats vid bordet. Utan denna objektivitet och hederlighet kommer forskare att betraktas som vilken lobbygrupp som helst.”
Mycket tyder på att allmänheten världen över blivit övermätt av alla dystra klimatprofetior som serverats under de gångna 30 åren och att den inte längre bryr sig om dem eftersom de inte har infriats. Man kan bli trött också på ofta upprepade katastrofvarningar.  
Framför allt känner Skeppsgossen och säkert många med honom en uppgivenhet över att lögnhalsarna och de falska profeterna ändå får fortsätta att sprida sin skrämselpropaganda i allehanda media. Dagens journalister är så indoktrinerade att de inte kan ta till sig andra åsikter än de etablerade, även om dessa är totalt uppåt väggarna. Tyvärr har klimatlögnerna lett inte bara till en skrämmande hjärntvätt av stora grupper utan också till att åsiktsfriheten blir alltmer kringskuren för var dag som går.
    

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar