onsdag 25 januari 2017

Europas "gröna" energipolitik ett stort fiasko

Foto från spanska "solkusten" härom veckan.

Som många andra tänkande individer hoppas Skeppsgossen att president Trump ska leda avvecklingen av alla de kostsamma och absolut meningslösa klimatprojekt som fått frodas fritt under det senaste decenniet. Visst blir en sådan avveckling dyr (tänk bara på allt skrot som vindkraftsmaffian spritt ut över jorden och för vars nedmontering självklart ingen vill ta ansvar), men på sikt måste den ändå bli billigare än att ständigt pungslå skattebetalarna i form av avgifter och subventioner.

Ett färskt och varnande exempel är den spanska elmarknaden. Just nu är det som en del erfarit ovanligt kallt i Spanien med snö ända nere på “solkusten”. Spanska hus är om möjligt lika kalla som de brittiska och så fort termometern visar under 10 grader upplever man dem som en sorts inredda källarlokaler. Det går åt mycket el för att värma upp en bostad med enkelfönster och stengolv, och nu varnar elföretagen för en höjning på 20 procent den här vintern.

Höjningen kan inte bara förklaras av det kalla vädret. En årslång torka har lett till att kraftverksdammarna är fyllda till endast ca 60 procent. Den omskrivna alternativa energin levererar inte så mycket heller – en vecka eller tio dagar med mulet väder räcker för att slå ut solpanelerna och någon vidare blåst har det inte varit tal om varför vindsnurrorna har gått på halvfart, om en det.

Lägg därtill Spaniens broderliga avtal med Frankrike, enligt vilket Spanien ska exportera el till grannen i norr om denna behöver det. Och det gör fransmännen i hög grad, sedan man stängt ner 20 av sina 58 kärnkraftverk för översyn. Kunde kanske ha gjorts vid en bättre tidpunkt...

Exemplet visar att alla de pengar som slängts bort på idiotiska experiment med alternativ energi inte har gett någon återbäring till andra än vind- och solkapitalisterna, medan vanliga medborgare belastas med ytterligare pålagor. Må en eller helst flera av Europas stater få en kraftkarl som Donald Trump i ledningen så att vi kan sätta stopp för de gröna idioter som nu bestämmer energipolitiken.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar