fredag 13 januari 2017

Apropå North Dakota: Pipelines är säkrare än kondomer


Bråket och demonstrationerna i North Dakota om dragningen av oljeledning fick nytt bränsle när det visade sig att att det läckt över 650 000 liter råolja från en annan pipeline i staten. Det innebär att 4 200 fat runnit ut – och det är ju inget man vill ha på sin gräsmatta som nättidningen Breitbart skriver.

Men då ska man hålla i minnet att enbart amerikanerna gör av med ca 19,4 miljoner fat varje dag och att nästan 25 miljoner fat om dagen skickas via pipelines. Det finns mer statistik att ta till, exempelvis att det genomsnittliga antalet oljespill från rörledningarna i USA sedan 2010 uppgår till 216 stycken per år. Det betyder att över 99,99 procent av all olja når adressaten.

Tro nu inte att oljespillet blir liggande som svart gegga i naturen. Det tas om hand av saneringsfirmor och kan också till stor del återvinnas.

Slutsats: Det är säkrare att transportera råolja via pipelines än att praktisera vad som brukar kallas “säker sex”. Kondomer har nämligen en effektivitet på bara 98 procent!


Var så vänlig och tala om det för siouxerna och deras påhejare därborta i North Dakota.    

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar