fredag 13 januari 2017

Tio år är allt vi människor har kvar på jorden

Pompejis sista dagar
Från sin plats i utkiken har Skeppsgossen en god överblick av vilka narrar som går ombord eller debarkerar Narrskeppet, På senare tid har skeppet haft en allt oftare sedd gäst som heter Guy McPherson och är en tidigare professor vid universitetet i Arizona. Nu reser han omkring i världen och predikar mänsklighetens undergång inom 10 år!

Många har med all rätt beskrivit honom som en knäppskalle – men som alla sådana har han också ett antal anhängare. Hans budskap är det gamla vanliga, men i motsats till andra klimatprofeter löper han så att säga hela linan ut. Medan till och med Al Gore, Johan Rockström och deras gelikar fortfarande ger mänskligheten en chans att rädda planeten och sig själv, hävdar Guy McPherson att det redan är för sent att göra något.

Jag kan inte se några människor här på jorden inom 10 år”, har han sagt. “Vi kan inte göra något åt att planeten blir för varm för odling och livsmedelsproduktion. Det händer redan idag och vi har mindre än ett årtionde på oss. Svält, vattenbrist, sjukdomar är redan här.”

Till grund för sin apokalyptiska profetia har han enligt egen utsago vetenskapliga data som handlar om faktorer som positiv återkoppling, tipping points m.m. “Andra vetenskapsmän är specialister, de ser bara till sina specialområden. De saknar en helhetssyn på hur vår jord fungerar.”

McPherson bryr sig inte om ifall hans undergångsbudskap skrämmer människor. “Jag är en lärare. Jag förmedlar vad vetenskapen säger. Jag citerar vetenskapsmännen. Jag bygger inte mina utsagor på tro utan på vetande.”

Faktum är att många människor upplever mitt budskap som befriande. De inser att de matats med lögner, de uppskattar sanningen och de handlar som om tiden snart är ute.”

Det är inte utan att Skeppsgossen kommer att tänka på McPhersons föregångare i historien, från Noak till andra arkbyggare av senare datum. Utan tvivel är Guy McPherson en modern domedagsprofet som gjort sig förtjänt av en madrasserad förstaklasshytt på Narrskeppet,








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar