fredag 20 januari 2017

Nu handlar det om någon tiondels grad uppåt eller nedåt


Det är inte bara Narrskeppet som stundom tvingas ligga för ankar utan det händer även Skeppsgossen. Den europeiska influensan drabbade honom för någon vecka sedan, vilket förklarar tystnaden från utkiken den senaste tiden.

Efter en och annan utkämpad envig med feberdemonerna har jag försökt ta del av de stolligheter som fortfarande snurrar runt på nätet. Just nu räcker krafterna inte till för att formulera mina åsikter om dem utan kommentarerna får anstå ännu några dagar.

Däremot gladde jag mig mycket över ett uttalande av dr Richard Lindzen vid MIT. Det gjordes i en radiointervju nyligen och har citerats av CFACT:

Att påstå att en temperaturhöjning på en tiondels grad (Fahrenheit) utgör någon sorts bevis för att världen är på väg att gå under, det är som att återvända tillbaka till medeltiden. Så länge människor upprörs över om det blivit en tiondels grad varmare eller svalare kan man utgå från att alla som tar det till sig är idioter. Hela idén är tokig eftersom temperaturen alltid ökar eller minskar lite. Det förvånande just nu är att under de senaste tjugo åren har temperaturerna stått nästan stilla… Vad som inte sägs är att vi haft en kraftig El Niño under 2016 och de senaste månaderna har temperaturen börjat sjunka igen.”

Om uppmätta temperaturer bekräftade datormodellerna, vore det en helt annan sak och något basunera ut på gator och på torg. Men att under en El Nino göra stor sak av “justerade” värden på en hundradels grad är direkt vilseledande – och enligt Skeppsgossens mening bara ett tecken på att klimatnarrarna uttömt alla sina argument (om de nu haft några sådana från början...).


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar