måndag 28 maj 2018

Klimatnarrar tål inte lukten av koskit



En av de mest bemärkta narrarna här ombord just nu är Netflix-värden Bill Nye eller “Science Guy” som han kallas i USA. Hans framtoning med fluga och allmänt jönseri leder tankarna till de ansvariga för 1960-talets svenska barnprogram. Att han anno 2018 fått internationell uppmärksamhet visar bara på att indoktrineringen av 1960-talsgenerationen och deras ättlingar varit framgångsrik och förklarar till en del den gröna vänsterns framväxt.

Nu vill denne “vetenskapspojke” lösa utsläppsproblemen genom att beskatta ko-pruttandet. Det är ju långt ifrån en ny tanke, men som alla andra  miljönarrar ägnar sig Bill Nye gärna åt återvinning. Så här har han formulerat sitt nygamla förslag i en intervju nyligen:

”Det är inte mer än rimligt att den som föder upp boskap och producerar en massa koldioxid med maskiner och utsläpp från djuren också ska betala en avgift för alla sina utsläpp. Det skulle ge genomslag i höjda köttpriser, i högre priser på fisk och i högre priser på jordnötter.” 
 
“På det här sättet skulle vi också kunna räkna ut den verkliga kostnaden för världens köttdiet. Dagens konservativa är förstås emot detta eftersom de är emot varje form av reglering, varje skatt eller varje statlig inblandning i vad än det vara må. Men betänk hur skönt det skulle vara med en värld fri från alla vad kol heter.”

Redan 2008 föreslog vegetarianen Rajendra Pachauri på IPCC en köttfri vecka för att rädda jorden och 2010 uppmanade FN jordens invånare att bli vegetarianer.  År 2016 var det dags igen och då dök ko-pruttarna upp igen. Klimatforskaren Tim Ball avfärdade påståendena om deras inverkan på klimatet och sade att detta inte hade någon vetenskaplig grund överhuvudtaget. 

“Metan utgör endast  0,00017%  av alla atmosfäriska gaser och bara  0,36% av den samlade mängden växthusgaser.”

Normala människor insåg detta vetenskapliga faktum men narrar som nämnde Bill Nye och mp:s Gustav Fridolin gjorde det förstås inte, eftersom de i lkhet med Jehovas vittnen är både blinda och döva för alla argument som kullkastar deras tro.

Javisst, jorden är fortfarande platt, eller hur?



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar