onsdag 27 september 2017

Hur många liv har offrats för lögnen om den kommande klimatkatastrofen?

Skit som många människor fortfarande tror på.

För någon vecka sedan publicerade en grupp klimatforskare en rapport som avfärdar minst ett årtionde av larmrapporter om klimatförändringar och behovet av att övergå från fossil till “förnybar” energi. I rapporten erkänner dessa forskare att de haft fel, vilket ju inte kommer som någon överraskning för den som följt klimatdebatten utan skygglappar.

Att ha fel behöver naturligtvis inte vara brottsligt, men med tanke på hur de som tvivlat blivit betecknade som “klimatförnekare” och andra tillmälen med politiska undertoner måste rapporten kallas glädjande. Nu bör det dock genast tilläggas att de här forskarna infogat en och annan brasklapp. Trots de goda nyheterna är världen ändå dödsdömd. Hade de sagt något annat skulle deras huvuden ha rullat.

Enligt klimatmodellerna skulle jordens medeltemperatur stiga fort – i verkligheten förändrades den knappast alls under perioden 1998 till 2013. Detta faktum bortförklarades givetvis av IPCC och dess anhang som ursäktade den med att uppvärmningen bara tagit en vilopaus. Den globala uppvärmningen pågick fortfarande fast den inte gjorde det.   

Ingen var rakryggad nog att erkänna att man haft fel och inte räknat med en sådan paus i modellerna. Det viktiga var ju att folk förblev rädda för den annalkande katastrofen så att man kunde sätta upp ett 1,5 graders-mål i Paris och fortsätta att tjäna storkovan på allmänhetens idiotiska tilltro till ”forskningen”. Mer än 70 gigaton kol motsvarande sju år av dagens utsläpp kunde inte tillåtas om detta mål skulle uppnås, hette det.

Men hoppsan, skriver en forskare i tidskriften Nature Geoscience, det räcker inte på långa vägar. Vi måste ju också räkna med utsläppen av andra växthusgaser än koldioxid, exempelvis kväveoxid och metan. Gör man det ökar futtiga 70 gigaton till kanske 250 gigaton och det är nästan omöjligt att bli av med så mycket på mindre än kanske 25 år.

En annan forskare har i The Times erkänt att uppvärmningen uteblivit, men han ursäktar sina kolleger med att modellerna ställdes upp för mer än 10 år sedan! Som om det skulle göra någon skillnad när vi ständigt har fått höra att samma modeller gäller för 50 och till och med 100 år framöver. 
        
Sanningen är att dessa modeller har skadat mänskligheten minst lika mycket som förra århundradets världskrig. Enorma summor – ingen tycks veta exakt hur många triljoner dollar det rör sig om – har kastats i sjön på att nedbringa utsläppen av koldioxid som utgör en förutsättning för att vi och allt annat levande ska kunna existera på jorden. Miljoner och åter miljoner människor har offrats för en skamlös lögn som samvetslösa och korrupta politiker och affärsmän tutat i oss.


Tyvärr fortsätter många människor att tro på lögnen genom att leva ”klimatsmart” för att rädda sina barnbarns framtid. Gamla talesätt som ”mot människans dumhet kämpar själva gudarna förgäves” bekräftas ständigt i 2000-talets värld. 

1 kommentar: