måndag 11 september 2017

Om någon ska göra det så är det Trump

Ille faciet - eller...?
När det amerikanska folket valde Donald Trump till president och han hade modet att hoppa av Parisöverenskommelsen var det ju inte bara Skeppsgossen som hoppades att det skulle innebära slutet på de senaste decenniernas klimathysteri.  Men inte heller Trump vågade löpa linan ut och förklara att våra aktiviteter och koldioxiden inte har annat än en ytterst minimal påverkan på klimatet och att det därför är dags att strypa det vansinniga pengaflödet till ”klimatfrämjande” åtgärder.  Det är vad han borde ha gjort.  I och med att han inte gjorde det blev avhoppet från Paris ändå rätt meningslöst.

Nu har också den före detta tjeckiske presidenten Václav Klaus erkänt att klimatalarmisterna avgått med segern. När Harvey och Irma kom rullande togs det omedelbart som intäkt för att vi människor visst påverkar klimatet med våra utsläpp av växthusgaser - fast seriösa forskare gång på gång slagit fast att det inte är så. Och en charlatan som Al Gore tilåts fortsätta att sprida sina lögner medan de sakkuniga som avfärdar dem till och med hotas med fängelsestraff.

Ibland har Skeppsgossen under sin tid i utkiken funderat över hur världen skulle ha sett ut om inte Svante Arrhenius lagt fram sin illa underbyggda tes om växthuseffekten och därmed skapat förutsättningarna för ett bedrägeri utan motstycke i vetenskapens historia. Temperaturkurvor har förfalskats, man har berättat sagor om världshavens höjning, slipade affärsmän har täljt guld på vind- och solkraft och annan obehövlig förnybar energi, påhejade av ”forskare” som har förtrollats av den moderne råttfångaren från Hameln och hans klimatpipa. Utan påståendena om att vi ynkliga människor har förmågan att påverka klimatet på jorden så skulle miljarder och åter miljarder ha kunnat satsas på åtgärder mot den universella fattigdomen i stället för att som nu ha slösats på INGENTING.

”Världen vill bedragas, må den då bedragas” sade Petronius. Skeppsgossen är benägen att ge den romerske satirikern rätt och missunnar inte världens klimatnarrar den uppriktiga glädje de måste känna för varje ny naturkatastrof som drabbar mänskligheten.  På något sätt känns det väl också bättre för en gammal ateist att fokus nu flyttats från en eller annan icke-existerande guddom till människan själv, även om det i botten ligger en fällning av religiöst grums som ”Guds straff” nu också.

Men visst har klimatnarrarna avgått med segern. Med hjälp av skicklig propaganda har de fått gemene man att tro att en inköpsresa med bilen till köpcentrumet påverkar jordens klimat, att semesterresan med flyg till varmare länder är ett ”klimatbrott”, att utsläpp ska beskattas hårt och en massa annat politiskt dravel som vi får oss itutade av media mer eller mindre varje dag. Nederlaget var egentligen ett faktum redan när klimatet blev ett politiskt slagträ och ett medel att kontrollera medborgarnas dagliga tillvaro.


Nu återstår egentligen bara frågan hur länge den seriösa forskningen ska orka stå emot de fortsatta attackerna från det politiska etablissemanget. I likhet med Václav Klaus känner Skeppsgossen att slaget är förlorat – men det är förhoppningsvis inte detsamma som att förnuftet ligger på rygg och uppgivet sprattlar med benen. Ännu är Donald Trump inte uträknad, ännu kan vi hoppas att han har kraft nog att ge etablissemanget en ny näsbränna. Eller är det ett fåfängt hopp?        

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar