torsdag 15 juni 2017

Västerlandets självmord


När Skeppsgossen nyligen städade sina digitala lådor hittade han en text som skrevs redan 2009 av Jillian Becker, internationellt erkänd expert på terrorism och prisbelönt författarinna. När jag läste igenom den nu, åtta år senare, insåg jag hur klarsynt hon var och hur sannspådd hon blivit. Därför publicerar jag några utdrag ur hennes essä (tyvärr missade jag att notera var den publicerats).    
Över hela västvärlden ägnar sig män och kvinnor i nationella och internationella församlingar åt utplåna sina nationella identiteter. Patriotism är för dem ett absurt begrepp. Varje uttryck för stolthet över det egna landets historia, kultur, traditioner, institutioner och även landets lagar får dem  att känna skam och till och med vrede...
De nationella gränserna mellan Europas länder är snart utplånade. EU planerar för ”regioner” som sträcker sig över de gamla nationalstaternas gränser och styrs av en centralmakt. Själva tanken på en nationalstat betraktas som en anakronism, något fult från en gången tid som man bör skämmas över. Ju starkare och ärorikare de förgångna är, desto mer har man anledning att skämmas. Fyllda av ånger över vad deras förfäder åstadkommit ber de varje utlänning om ursäkt för det förgångna. Den nationella och individuella frihet de upplever är inte värd ett dyft.
EU är ingen demokrati. Representanter väljs till ett Europaparlament som saknar lagstiftande makt. Byråkrater med uppgift att skapa en homogen befolkning av människor med olika historia, språk, traditioner, smak och temperament besitter all makt. Det hela är ett auktoritativt Kafka-slott. EU är redan en polisstat i light-version, på väg mot totalitarism.
Förvisso kommer unionen inte att leva så länge att den kan utvecklas till något lika dåligt som före detta Sovjetunionen, eftersom en muslimsk majoritet med stor sannolikhet kommer att vända utvecklingen i en annan riktning. Det är knappast någon tröst för dem som föredrar det gamla Europa med sina nationalstater, sina många språk, sin korruption och sina politiskt korrekta inskränkningar av friheten. Om ett kalifat skulle upprättas av en muslimsk majoritet, kommer friheten inte bara att begränsas utan att helt förintas och raderas ur historien.
Människor med politiskt korrekta åsikter gillar kanske tanken på ett kalifat, eftersom islam strävar efter att dominera hela världen och kommer att fortsätta sin jihad tills det blir så, och därefter kan drömmen om en världsregering bli verklighet.

Men  var kan resten av oss söka skydd om det inte finns några nationalstater kvar till vilka vi kan ta vår tillflykt?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar