måndag 12 juni 2017

Vår nygamla Klimatpåve


Al Gore har nu officiellt utnämnt sig själv till Klimatpåve. I en intervju med anledning av att hans nya film “An Inconvenient Sequel” har premiär i juli sade han att Herren “vill att vi ska öppna ögonen och ta ansvar för de moraliska konsekvenserna av våra handlingar”.

“Vad gäller klimatrörelsen finns det människor som säger att Gud styr allt som händer”, sade han. ”Om nu jorden blir varmare så är det kanske Guds mening.”

Men nej, säger Gore, som i likhet med Hasse Alfredssons pastor Jansson har en direktlinje till Gud. ”Gud vill att vi ska ta ansvar för hur vi förvaltar Hans skapelse, och om vi väljer att varje dag förvandla det tunna atmosfärskiktet kring vår jord till en öppen kloak för 110 miljoner ton föroreningar blir det vi som får stå för följderna.”

Det har nu gått 11 år sedan den förra filmen hade premiär. Den gjorde ex-vicepresidenten Gore till miljardär och kostade Västerlandets invånare otroliga summor i form av totalt bortslösade skatter som kunde ha satsats på viktigare områden än de galna teorier om koldioxidens inverkan på klimatet som var huvudtemat.

I filmen förutspådde Gore en massa katastrofer som aldrig inträffat. I stället för att be mänskligheten om ursäkt för alla direkta lögner hade han mage att vid en annan intervju påstå att han ”underskattat” människans roll i den globala uppvärmningen. Han har också jämfört klimatrörelsen med exempelvis kampen för kvinnlig rösträtt och medborgarrättsrörelsen.

”Dessa rörelser har fler likheter än olikheter. Om någon sagt mig, för sju år sen, att 2017 skulle äktenskap mellan personer av samma kön vara tillåtna i alla USA:s 50 stater och accepterade av 2/3 av det amerikanska folket, så skulle jag ha svarat att jag hoppades att det skulle bli så men att det nog var orealistiskt.” 
  
Bottom of Form
“Men det hände. Och orsaken var då liksom tidigare att människor lärde sig se skillnaden på rätt och fel och kom till ett moraliskt riktigt beslut.”

Förra året såg Michael Bastasch på nättidningen Daily Caller om Gores film för att kolla hur hans förutsägelser slagit in. Han kunde konstatera att ingen av dem hade gjort det. Snön på Kilimanjaro skulle t.ex. vara borta “inom ett årtionde”. Det må vara att det kanske inte är fullt lika mycket snö idag som tidigare men de flesta experter är ense om att snötäcket kommer att växa igen.

I filmen sa Al Gore också att värmeböljor skulle bli vanligare under de kommande åren till följd av den ökande mängden koldioxid i atmosfären och att många människor skulle dö på grund av detta. Som vi alla vet har den globala uppvärmningen stannat av sedan över två decennier tillbaka. Inte heller har jorden upplevt fler orkaner och andra stormar sedan filmen kom ut 2006, ett faktum som till och med bekräftats av FN:s klimatpanel. Och isbjörnsstammen är idag livskraftigare än på ett halvsekel. 

Må det räcka med dessa exempel på Al Gores absoluta okunnighet om vad som styr klimatet på vår planet. I det fallet är han lika okunnig som den riktige påven. Det är en stor skam att han släpps fram i media, för att nu inte nämna det skändliga faktum att denne charlatan tilldelades ett Nobelpris tillsammans med IPCC. Skeppsgossen – som ju vid åtskilliga tillfällen deklarerat att han tror på varken gud eller djävulen – önskar innerst inne att vår tids självutnämnde Klimatpåve en dag blir mellanmål åt en eller annan isbjörn.     


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar