söndag 18 juni 2017

Narrskeppet har fått konkurrens

Ett modernt narrskepp måste kunna forcera polarisen.
17 miljoner dollar har avsatts till en fyra år lång studie med syfte att ta reda på hur Hudson Bay-området påverkas av klimatförändringarna. Ansvarigt för studien är universitetet i Manitoba, som chartrade det isbrytande forskningsfartyget CCGS Amundsen och skickade ut 40 forskare för att på plats studera läget.
Men det visade sig lättare sagt än gjort när kustbevakningen rekvirerade isbrytaren för en mer angelägen uppgift, nämligen att hjälpa fiskebåtar och underhållsfartyg som fastnat i den ”oförutsedda” isen.
Chefen för expeditionen, dr David Barker, förklarade i en intervju att man stött på fem meter tjocka isflak som var ”mycket mycket tjockare och mycket mycket tyngre än man kunde vänta sig på den latituden vid den här tiden på året”. Och naturligtvis tillade denne klimatclown att detta visar på hur allvarlig den globala uppvärmningen är.

 “Det stod helt klart att isflaken kom från Arktis, det kunde jag se med egna ögon. Lika klart är det att det är klimatförändringarna som orsakat islossningen. Detta är vad klimatförändringarna åstadkommer – de påverkar vår användning av marina resurser och transporter.”

Skeppsgossen har ju tidigare rapporterat om andra Narrskepp som råkat ut för liknande “oförutsedda” ishinder. Exempelvis den australiska expeditionen som fastnade i isen utanför Murmansk, Caitlin-expeditionen som backades upp av självaste prinsen av Wales och måste avbrytas därför att det var kallare vid Nordpolen än man räknat med – och den ryska isbrytaren Akademik Sjokalskij som 2013 fastnade i isen utanför Antarktis med en hel drös av forskare ombord. Då skylldes malören inte på klimatförändringarna utan ”dåligt väder”. 
Al Gore brukar ju också drabbas av ”dåligt väder” när han håller sina beramade konferenser så det verkar som om det inte är så mycket bevänt med hans kontakter med Överste Väderguden som han påstår. Samtidigt ligger snön fullt åkbar i de kaliforniska skidbackarna fast där borde det vara sommarvarmt vid det här laget.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar