tisdag 6 juni 2017

USA kan bara ha en president


Nu finns det också Trumpchoklad i USA - 
Skeppsgossen har smakat och gillar den skarpt.


Barack Obama tycks ha svårt att inse att han inte är USA:s president längre och fortsätter att stalka (otroligt ord förresten) sin i hans ögon förhatlige efterträdare. Han smyger fortfarande omkring i Washington för att ta tillvara varje tillfälle att attackera Trump.
När Trump förklarade att Parisöverenskommelsen inte längre gällde för USA:s del måste Obama ha gråtit blod över sin misslyckade kupp.
Sajten Daily Wire var inte sen att meddela följande:
”Vi har just kollat upp USA:s författning och det visade sig att vi hade rätt: Det kan bara finnas en president åt gången. Men Barack Obama, som flyttade ut ur Vita Huset 20 januari för att försvinna i kulissen tror sig nu vara någon sorts skuggpresident och vägrar att lämna rampljuset. Så här skrev han bland annat efter Trumps tillkännagivande: ’De nationer som håller sig till Parisöverenskommelsen blir de som får tllgång till både jobb och industrier. Trots att den nya administrationen föredrar att slå följe med en handfull nationer som förkastar framtiden är jag säker på att våra stater, storstäder och företag kommer att ta täten med än större kraft.’”
Naturligtvis sade han inget om att han undertecknade överenskommelsen utan kongressens godkännande, vilket bara det var ett utslag av extraordinärt  maktmissbruk. Och när Trump insåg att den här överenskommelsen var alltför dyrbar (över 1 miljard dollar av skattebetalarnas pengar)  i förhållande till utdelningen (2/10 av en grad Celsius i minskning av den globala temperaturen år 2100) uttalade sig Obama som om han fortfarande var president.       
Donald Trump har haft endast 150 dagar på sig som president och ändå uträttat mycket trots hårt motstånd från byråkratin. Obama lämnade efter sig ett sönderfallande sjukvårdssystem på väg att implodera med 9,334,590,089, 060,56 dollar i nya skulder, ett Mellanöstern i kaos, ett ISIS som är starkare än någonsin och en gräns som är så grovmaskig att vissa amerikanska städer nu översvämmas av illegala...
Det bör ju inte ha kommit som någon överraskning att republikaner och demokrater har olika uppfattningar – det märkliga är att Obama inbillar sig att människor är intresserade av hans uppfattning i klimatfrågan. ”Obama var en av de värsta i världen att fatta beslut som gränsade till lagbrott...” heter det i en kommentar. ”Därför väger hans kritik av den sittande presidentens på alla punkter konstitutionella beslut ganska lätt.”

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar