fredag 13 april 2018

Exxon vann första ronden mot miljönarrarna på knockout



De stora oljebolagen Chevron, Exxon, Texaco och några till har dragits inför domstol i Kalifornien av miljönarrar som påstår att bolagen länge vetat om att de förstör planeten och att de hemlighåller bevisen för klimatförändringarna. Det rör sig om en civilprocess och narrarna var övertygade om att de skulle vinna den hur lätt som helst.

Men de räknade inte med domaren i processen, William Alsup. Innan rättegången började arrangerade han ett litet seminarium avsett att klargöra sammanhangen. Narrarna applåderade hej vilt för nu trodde de att segern var deras. Men trots att domare Alsup är från Kalifornien så är han en bildad och kunnig man och rätt snart genomskådade han klimatnarrarnas lögner i deras stämningsansökan.

En av narrarna påstod sig till exempel sitta inne med sensationella bevis för oljebolagens ränker. Det handlade om ett internt memo i vilket Exxon  erkänner att man förstör planeten genom de enorma utsläpp av CO2 och andra växthusgaser som de fossila bränslena leder till och att slutet för vår tillvaro på jorden är nära.

Den gode domaren Alsup bad de anklagade att få se detta avgörande bevis. Exxon plockade fram det utan att skämmas det minsta – för dokumentet var inget de hade satt upp. Det var en bildserie med kommentarer som IPCC eller något annat korrumperat FN-organ sammanställt 1975 och som målar upp en skräckvision om vad som händer ifall vi fortsätter att använda fossila bränslen.

Domare William Alsup gjorde därefter ”köttfärs” av klimatnarrarna som den gamle journalisten Rush Limbaugh uttrycker det. Alsup bevisade att de inte vet vad de talar om och att det inte finns någon substans i deras bevismaterial. Eftersom rättegången inte ens börjat måste klimatnarrarna nu ändra strategi. Hela åtalet var baserat på det framgångsrika målet mot tobaksindustrin och flera av advokaterna i den aktuella processen hade varit med den gången. Självklart vädrade de guld nu också. 

I mer än nio år har Skeppsgossen skrivit om dessa grön-röda narrar som stundom idkar incest och ägnar sig åt andra ljusskygga utsvävningar i skrymslena under däck. För att åter citera Limbaugh är de produkter av den nya skolan som inte lärt ut någonting och minst av allt förmågan att tänka självständigt. ”Man skulle kunna kalla det okunskap men i själva verket handlar det om ren dumhet”, skriver han. ”De tror allt som sägs om klimatförändringarna trots att det inte finns några som helst bevis för dem.”

Jorden har inte blivit varmare. Det är bara datormodeller som påstår det. Det finns inte heller några empiriska bevis för att växthusgaserna höjer temperaturen. Ändå går ju folk på dessa lögner. För att ge dem officiell tyngd har amerikanska myndigheter bevisligen ändrat  temperaturkurvorna så att det ska se ut som värmen verkligen har ökat.

Rättegången inleddes den 21 mars. Utanför domstolen i San Francisco hade ett stort antal narrar med ett stort antal plakat samlats. Första vittnet var en fysiker från Oxford som heter Myles Allen. Domare William Alsup kallade honom ett geni inom sitt område och det stolta geniet hade en massa tabeller och kurvor som bevis på sin genialitet. Men Alsup tog ner honom på  jorden när han påpekade att tabellerna och kurvorna inte alls visade vad de påstods visa.  Bland annat framhöll domaren att CO2-innehållet i atmosfären var tilltaget i överkant och att Allens temperaturkurvor var felaktiga. 

Och när Gary Griggs, oceanograf vid universitetet i Santa Cruz, fick frågan “Vad anser ni framkallade den senaste istiden?” började han stamma något om jordaxelns lutning. ”Innan det fanns människor på vår planet var den rena växthuset. Vi har hittat fossil av palmer och alligatorer i Arktis... och havsnivåerna under en period var 6-9 meter högre än idag. Sedan frös hela jorden till en isboll kanske på grund av att metan frigjordes ur haven.”

Gissa om klimatnarrarna såg snopna ut när ett av deras egna vittnen redogjorde för två omvälvande händelser i jordens tidiga historia långt innan människan gjort entré.

Rush Limbaugh igen: “Exxonknew-rättegången tillhör en annan tid: den innan Donald Trump körde sitt fyrspann rakt igenom det som kallas konsensus”.
Fortsättning följer.    


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar