onsdag 22 augusti 2018

Världens första "förnekelse"-institut finns i Sverige

Nu ska forskare som inte köper lögnerna om
klimatförändringarna kartläggas och tystas
Du tror kanske inte dina ögon, men detta är dagsens sanning. Vid Chalmers Tekniska Högskola har lektorn Martin Hultman nu bildat det första globala nätverket  för  undersökning av ”klimatförnekare”.  Många i världen skrattar åt idén, men chefen för detta nätverk är egentligen lika farlig som någonsin Lysenko eller Goebbels.


Grunden till denna fantastiska skapelse är en forskningsrapport från Norge som visade på ett samband mellan konservatism, främlingsfientlighet och klimatförnekelse. Nätverket avser nu att studera hur den framväxande högernationalismen i Europa har bidragit till att också klimatförnekarnas skaror har växt!
Så här förklarar Martin Hultman själv sitt ”förnekelseinstitut”:
”I över tre decennier har forskningen varit medveten om växthuseffekten och människans påverkan på klimatet. Under 1980-talet fanns det en stark miljörörelse och en politisk enighet i frågan. Men under senare år har antalet klimatförnekare ökat .”
“Två starka grupper har gått samman  - utvinningsindustrin och de högerorienterade nationalisterna. Kombinationen av dessa båda har gjort debatten mycket mer dramatisk än tidigare, samtidigt som möjligheterna att lösa problemet har minskat.”

Denne Martin Hultman är alltså lektor i vetenskap, teknik och miljöstudier vid Chalmers i Göteborg. Nu räknar han med att hans projekt ska locka forskare från hela världen.
I detta skrattretande men för tankefriheten livsfarliga projekt tänker man undersöka de idéer och intressen som döljer sig bakom klimatförnekelsen, med fokus på högernationalism, oljeindustri och konservativa tankesmedjor (skallmätningar och IQ-tester tycks inte vara aktuella ännu).
Däremot ser lektorn med misstänksamhet på nationalistiska partier. “Dessa partier blir alltmer tongivande. Vi ser det i Danmark och Norge, i Storbritannien med UKIP och Front National i Frankrike. Men också i Sverige med Sverigedemokraternas misstänkliggörande av SMHI,  förkastandet av Parisöverenskommelsen och av klimatlagar, och i partiets  uppskattning av klimatförnekaren Václav Klaus som man kallat en frihetskämpe”, säger Martin Hultman.
Han räknar med att skapa en plattform för 40 av världens främsta experter inom området, en plattform som i sin tur bygger på världens första konferens i ämnet som han och professor Riley Dunlap vid universitetet i Oklahoma skapade 2016.

Att det yttersta målet för detta nätverk är att lägga en grundsten till en global kommunistisk värld styrd av FN kan man läsa sig till mellan raderna i ett uttalande som detta:

“Runt 80 procent av all energi som köps och säljs i världen är olja, kol eller gas. Världens ekonomi drivs av denna typ av energi, som förstör vår livsmiljö. Det gör klimatvetenskapens rön problematiska, eftersom det betyder att många i Sverige – och i andra länder som är beroende av dessa energislag – måste förändra sin livsstil, liksom många av de mäktigaste företagen i världen måste ändra sin inriktning. Samtidigt innebär en mer klimatvänlig livsstil att vi får mer tid att umgås, mer kontakt med naturen, bättre hälsa och mindre stress.”

Nätverket har också gjort upp en lista över ”misstänkta”. Den omfattar bl.a. utvinningsindustrin och konservativa tankesmedjor. Men på listan finns också organiserade grupper som Klimatsans och  Stockholmsinitiativet  i Sverige och lobbygrupper som Heartland Institute i USA som stödjer och enligt Hultman & Co sprider klimatförnekelse. Inte ens enskilda som flyger flera gånger om året till främmande länder går fria utan betecknas som ”vardagsförnekare”.

Däremot säger Martin Hultman förstås inget om de 10 000-tals som flyger till attraktiva turistorter för veckolånga klimatkonferenser i FN:s regi.

Det här initiativet är ett led i den kamp mot tanke- och åsiktsfriheten som pågått i flera år och som Skeppsgossen tidigare varnat för. Tyvärr är alltför få vanliga människor medvetna om den. Vad du som svensk medborgare kan göra den 9 september är att se till att globalismens politruker röstas bort från makten. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar