måndag 6 augusti 2018

Kampen mot klimatreligionen måste fortsätta


Teorierna om människans inverkan på klimatförändringarna har inget med vetenskap att göra. Det handlar enbart om tro. Vi har väl alla andliga behov av ett eller annat slag och söker en annan mening i tillvaron än att ständigt konsumera och köpa på oss prylar. För en eller två generationer tillbaka sedan fylldes det behovet av någon konventionell religion, men idag tycks det inte räcka. Nu har vi ersatt den med en tro på en snar undergång för hela mänskligheten och bara genom renlevnad (återbruk, sopsortering, slopa allt vad sugrör av plast heter etc.) kan vi kanske undfå Nåden i sinom tid.

Det stora problemet är emellertid de många smarta figurer som insett att de kan tjäna storkovan på den nya klimatreligionen. Hittills har människor enligt internationella beräkningar spenderat 3 triljoner dollar på vind- och solenergi, och framöver räknar man med att världen kommer att göra av med det tiodubbla. På lögnerna om den globala uppvärmningen har massor av politiker och byråkrater byggt väldiga imperier, akademiker har gjort lysande karriärer och entreprenörer grundat miljonföretag med politikernas goda minne. Det finns alldeles för mycket pengar att tjäna på klimatreligionen för att vi inom överskådlig framtid ska få se den begravd där den hör hemma – på soptippen.

Tack och lov finns det sansade forskare och andra som ändå försöker bemöta den lögnaktiga propagandan med väl underbyggda argument. En av dem är biologen dr Patrick Moore som en gång var medgrundare av Greenpeace men som numera i stalinistisk anda är raderad i organisationens historieböcker. Nyligen har han på sajten WUWT listat ett antal av de grova lögner som vi matats med under många år, t.ex. att korallreven bleks, att isbjörnarna snart är utrotade, att det finns ett ”plasthav” större än hela staten Texas i Stilla havet, att rester av bekämpningsmedel på grönsakerna vi äter orsakar cancer och en massa annat trams. https://wattsupwiththat.com/2018/08/03/twelve-invisible-eco-catastrophes-and-threats-of-doom-that-are-actually-fake/

Men hur många av dem som tror på klimatreligionens irrläror läser sådana sansade artiklar på nätet (i tidningar och andra media tas de överhuvudtaget inte in eftersom dagens journalister är svårt hjärntvättade och klimatskadade)? Att tiga ihjäl avvikande åsikter är ju en effektiv och numera ofta använd metod för att desinformera och vilseleda allmänheten.

Hur motigt det än kan vara känns det angeläget för mig och många många andra att fortsätta kampen mot lögnerna om klimatet, CO2 och den globala uppvärmningen, a.k.a. klimatförändringarna. Fortsätt gärna att läsa Skeppsgossens inlägg på den här bloggen och sprid dem bland vänner och bekanta. Det gamla talesättet om droppen som urholkar stenen kan med fördel tillämpas i klimatdebatten.  

       
   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar