tisdag 19 december 2017

Nullius in verba!

Skeppsgossen önskar också alla kloka läsare en god jul!
Kunskapen om koldioxiden och de andra s.k. växthusgaserna är i det närmaste obefintlig hos såväl politiker som journalister. Tänk bara på pratet om ”carbon tax” – koldioxid är som bekant en luktlös gas som är absolut nödvändig för all växtlighet och får inte förväxlas med exempelvis grafit eller sot, som ju är kolprodukter. Koldioxid är förvisso ingen förorening.

Ungefär så kan man sammanfatta ett inlägg av den stridbara dr Tim Ball på sajten http://theclimatescepticsparty.blogspot.com.es/2017/12/global-warming-fake-news-from-start.html  Han vänder sig inte bara emot politikernas allmänna okunskap utan också mot deras sätt att beteckna personer som inte tror på domedagsprofetiorna om klimatet som  ”förnekare”. Det tycks inte vara tillåtet längre att ifrågasätta vetenskapliga hypoteser – vilket är vad alla vetenskapsmän bör göra.

Det är av denna orsak, skriver han, som det officiella mottot för Royal Society är ”Nullius in verba” vilket betyder ungefär: ”Tro inte på någons ord”.   

Dr Tim Ball erinrar om att teorierna om den av människan orsakade globala uppvärmningen blommade upp sedan IPCC skapats 1988. Bakom denna "vetenskapliga" panel stod FN och World Meteorological Organization. Redan från start insåg en och annan att organisationen egentligen hade ett politiskt motiv. Den skulle sälja in idén om en global miljökris och bereda mark för en framtida världsregering. Därför matades - och matas fortfarande - media med massor av ”fake news”.

En av de vetenskapsmän som ställde upp som sanningsvittnen var den numera ökände NASA-forskaren dr James Hansen. I en artikel från 1988 heter det att vi numera kan vara till 99 procent säkra på att värmetrenden inte är en naturlig variation utan orsakas av en ansamling av koldioxid och andra artificiella gaser i atmosfären. ”Växthuseffekten har kunnat avläsas och förändrar redan nu vårt klimat”, sade dr Hansen då han vittnade inför en kommitté med uppgift att ta ställning till energi- och naturresurser.  

Därmed var bollen i rullning. Den största bluffen i mänsklighetens historia var ett faktum och teorin om den globala uppvärmnuingen ansågs vara ett ovedersägligt faktum. Den backades ju upp av självaste FN och accepterades av regeringar, företag, skolor och kyrkor världen över. Så sent som för några dagar sedan deltog Skeppsgossen själv i en debatt på Facebook med en djurrättsaktivist som snart visade sig vara så hjänrtvättad att man inte kunde föra en saklig diskussion med honom.

Det är direkt skrämmande vilket genomslag lögnerna om klimatet, de fossila bränslena och alla andra företeelser inom den gröna agendan har fått. Må det vara Skeppsgossen förlåtet att så här inför julen hoppas att det uppstår en tillfällig global brist på koldioxid som får julgranar och julstjärnor att sloka i klimatnarrarnas visten.



     

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar