torsdag 3 augusti 2017

En röst från "down under" om forskarfusket

Världens första klimatkapitalist

Tidningen “The Australian” har sågat Al Gores uppföljare till filmen ”En obekväm sanning” jäms med fotknölarna. De jämför den med Mark Moranos “Climate Hustle” som på ett skämtsamt sätt klär av klimatkejsaren inpå bara skinnet, vilket lett till att den inte alls fått samma uppmärksamhet i pk-media "down under". Så här skriver tidningen:

”Al Gore har inte alls haft några problem att bli omskriven och uppmärksammad. Filmen fortsätter på samma tema som den första och är full av videoklipp med oväder och andra otrevligheter. Enligt Al Gore står vi nu vid ett vägskäl där vi kan välja mellan att fortsätta på den inslagna vägen mot en katastrof eller lyfta oss själva i håret och stoppa de katastrofala klimatförändringarna... Fakta står inte i vägen för en bra historia och de som tror på budskapet får nöjet att se sina fantasier och fördomar bekräftade.”

”Filmen propagerar skamlöst för den gröna tekniken, ett område som  Al Gore investerat mycket pengar i. Det påstås att hans politiska kopplingar har gjort honom till världens första ’kolmiljardär’. Men det är så klimatpolitiken fungerar – den ger välstånd och berömmelse åt de troende. De som tvivlar får inte vara med.”

“Ta bara de generösa belöningar och utmärkelser som tillfaller de forskare som upptäcker kopplingar mellan mänsklighetens göranden och låtanden och den globala uppvärmningen. Fuskforskningen accepteras okritiskt och blandas med den seriösa så att man inte vet vad som är vad. Studerande vid skolor och universitet indoktrineras med tron på den katastrofala uppvärmningen så att vetenskapen kan föras framåt (och skeptikerna tystas).”

“Media har frivilligt sällat sig till hyllningskören och vägrat att rapportera korrekt eller inte rapporterat alls. Extrema väderhändelser fortsätter att ge stora rubriker och skylls på mänskliga aktiviteter utan minsta bevis. Att stormar och andra naturliga väderfenomen minskat kraftigt under de senaste årtiondena rapporteras sällan – och när läste du senast att det inte har skett någon global uppvärmning under de senaste 19 åren?”

“Men de katastrofala klimatförändringarna handlar i grunden om politisk makt. Klimatrörelsen är enkelt uttryckt ett angrepp på vad man brukar kalla vår västerländska livsstil. Hur ska man annars förklara Paris-överenskommelsen enligt vilken rika nationer måste sona sina synder, klavbinda sina ekonomier och kompensera fattiga länder så att de största utsläppsländerna Kina, Indien och Ryssland kan fortsätta att släppa ut hur mycket de vill? Donald Trump genomskådade idiotin och sade nej.”

“Den intellektuella korruptionen bakom allt detta eller forskarnas vilja att kompromissa sitt arbete i utbyte mot generösa bidrag och politiskt inflytande kan inte längre döljas. Tusentals email och datafiler som avslöjar korruptionen har offentliggjorts. En australisk forskare, Jennifer Marohasy, avslöjade nyligen att Australiens Bureau of Meteorology begränsat  de lägsta temperaturer som en enskild väderstation kan registrera. Om detta är praxis så kan vi bara hålla med den amerikanske fysikern Charles Anderson som sagt att 'det nu står alldeles klart att det inte finns några tillförlitliga temperaturdata för världen'.

Så djupt har forskarvärlden sjunkit att den okritiskt låter sig köpas. Det är förklaringen till att vi även i lilla Sverige tror på och släpper fram till charlataner som Johan Rockström, Väder-Per Holmberg m.fl.    


1 kommentar:

  1. En så tråkig hantering av en så viktig fråga som att det kan uppstå en irreversibel klimatförändring som nu sker i MSM är för mig är en oerhört beklämmande situation.
    Att man inte söker mer svar på alla dom frågor som det fortfarande råder olika mening om är att svika alla människor som lyhört vill få mer klarhet i detta.

    SvaraRadera