tisdag 1 januari 2019

Greenpeace stod för förra årets största lögn



Förra årets största klimatlögn var den som handlade om plasten i haven. Skeppsgossen har skrivit om den förut, men nu har nya fakta kommit fram som föranleder några ytterligare kommentarer från utkiken.
Inte oväntat var det skojarna inom Greenpeace som påstod att det fanns hela öar av plastpåsar, plastflaskor och sugrör som flöt omkring i världshaven. Det hette till och med att det snart skulle finnas fler plastsopor i våra hav än fiskar. Media som SVT och BBC spred påståendena, och troskyldiga miljönarrar som Greta Thunberg trodde på dem. Med ens blev sugrör av plast och bärkassar allmänhetens fiende nr 1 och företag som säljer sina skitprodukter till överpriser (Starbucks, Ben & Jerry m.fl.) därför att de kallas  ”ekologiska” var inte sena att hänga på.
För dem och för Greenpeace betydde detta alldeles säkert ett fantastiskt kassatillskott. Grattis, säger Skeppsgossen. Och tillägger: Att ni inte skäms!
Frågan är hur många av alla de lättpåverkade narrarna som läste den rapport som i detalj avslöjade plastlögnerna och som av en del bloggare betecknats som den viktigaste under 2018. Du hittar Skeppsgossens tidigare inlägg om detta den 28 juli och 6 augusti. Hela originalrapporten kan du läsa här https://www.heartland.org/_template-assets/documents/12-3-18%20Analysis%20of%20Greenpeace%20Business%20Model.pdf
Rapporten avslöjade också hur Greenpeace och andra miljöorganisationer arbetar – inte för miljöns skull utan för att fylla sina egna kassakistor. Enbart Greenpeace drar in över 400 miljoner dollar om året enligt säkra källor. En del av dessa miljoner används förstås till att skapa ”ekologiska katastrofer” som media kan skriva om i månader och som godtas som sanningar av världens alla klimatzombier.
Däremot håller Greenpeace väldigt tyst om att man nyligen skickat ett av sina gamla ”Rainbow Warrior”-fartyg till skrotning i Chittagong i Bangladesh, en strand som många vittnat om är en skeppskyrkogård med arbetsförhållanden av det mest vidriga slag. (Ironiskt nog har Greenpeace försökt få ett internationellt förbud mot s.k. strandskrotning av fartyg.) När tyska Der Spiegel uppmärksammade detta klavertramp tvingades organisationen skicka ut ett pressmeddelande där man beklagade ”misstaget”. Men båtjäveln ligger säkert kvar och hackas sönder av underbetalda och svältfödda arbetare.  
Greenpeace och många andra liknande miljöorganisationer är en skam för världen och deras verksamhet inget annat än ett ohederligt sätt att lura av sina medlemmar pengar.               

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar