tisdag 27 november 2018

Den stora bluffen


Det enda gröna på den här bilden är gräset. 

Den s.k. gröna energin är ett enda stort bedrägeri som berikat tillverkarna av vindsnurror och solpaneler på skattebetalarnas bekostnad. Tillsammans med miljörörelsen och "forskare" som avlönats av den har dessa tillverkare lyckats övertyga politiker och allmänhet om att deras produkter är nödvändiga för att rädda miljön – och på sikt hela jorden.

När den hemska globala uppvärmningen uteblev döptes den om till klimatförändring. Därmed kunde klimatnarrarna skylla också dåligt väder på vår användning av kol och olja, trots att jorden bevisligen upplevt allehanda slags väder och oväder långt före det industriella samhällets framväxt.

Ironiskt nog älskar också elbolagen vind- och solenergi. De är helt medvetna om att den är totalt värdelös i och med att den inte levererar konstant – och att den överbelastar näten när den levererar. Men så länge bolagen får bidrag av staten och så länge konsumenterna pliktskyldigt betalar sina räkningar har de ingen anledning att klaga.

Först på senare tid har man erkänt att satsningen på vindenergi varit totalt meningslös och därtill skadlig för både djur och människor. Det hindrar dock inte att man fortsätter bygga vindkraftverk både på land och till havs. Det kan man göra tack vare de generösa subventionerna från skattebetalarna.

I stället är det nu solpaneler som marknadsförs av energiskojarna. Det heter att den enskilde husägaren kan tjäna stora pengar på en sådan installation och att strömmen från panelerna på villataket är billigare än den man köper från elbolagen. Och varför är den det? Av den enkla anledningen att den är kraftigt subventionerad och därför att myndigheterna tvingar elbolagen att köpa överskottsel från solcellsinstallationerna.

Solenergibluffen har överallt i världen lett till högre elpriser för konsumenterna, oavsett om de lurats att installera solpaneler eller inte. Det stämmer ju dåligt med propagandan om alla fördelarna med den gröna energin.

I sin bok "Dumb Energy" jämför Norman Rogers vind- och solenergin med en sjätte tå eller blindtarmen – mer nytta av den har vi inte!

Under decennier har vi matats med att vi måste ställa om till grön energi för att hejda den globala uppvärmningen eller klimatförändringarna – också det en enda stor bluff som berikat inte bara Al Gore personligen utan också gett upphov till en jätteindustri.

Den vetenskapliga basen för påståendena om denna globala uppvärmning är utomordentligt svag. Men med tanke på hur många företag, organisationer, forskare och kapitalister som tjänar grova pengar på skrämselpropagandan får den fortleva. Den som vågar höja rösten och kritisera vansinnet tystas som en mindre vetande.

I och med att Skeppsgossen har skrivit detta betraktas han som en mindre vetande narr, fast det i själva verket är narrarna ombord på världens alla narrskepp som gör skäl för detta epitet.

Den gröna energin är och förblir en enda stor bluff. Eftersom den uppträder i förklädnad av att vara en mänsklighetens frälsare, är varje försök att avslöja bluffen dömt att misslyckas.
Men så länge Skeppsgossen orkar klättra upp i sin utkik, kommer jag att fortsätta med mina nålstick – kanske kan ett eller annat av dem ändå pressa fram en droppe blod ur hydrans tentakler. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar